XPS

WAT IS XPS ISOLATIE?

Geëxtrudeerde polystyreen ( XPS ) wordt gemaakt door de het vloeibare ( verwarmde ) materiaal onder hoge druk door een opening te persen ( extrusie ). XPS is in diverse persingen leverbaar. De druksterkte van XPS is meestal hoger dan die van EPS. XPS is een kunstof materiaal dat uit styreen ( restproduct van aardolie ) wordt geproduceerd. XPS wordt door een sproeikop met drijfgas geplastificeerd.

XPS heeft een gesloten celstructuur. Hierdoor is deze XPS plaat nagenoeg ongevoelig voor wateropname. Dit maakt deze isolatie bijzonder geschikt voor toepassingen in vochtige omstandigheden, denk aan ( in de grond en omgekeerde daken ). Door de hoge druksterkte worden de XPS isolatieplaten ( polyfoam ) ook toegepast onder vloeren.

VOORDELEN XPS:

  • Platen zijn makkelijk te zagen of snijden.
  • Vochtongevoelig
  • Lichtgewicht product
  • Zeer hoge drukvastheid
  • Goede beloopbaarheid en begaanbaarheid
  • Hoge isolatie-efficiëntie voor maximaal warmtecomfort
  • Vermindering energiegebruik
  • 100% recyclebaar

ER ZIJN VERSCHILLENDE SOORTEN UITVOERINGEN VAN DE STYRISOL XPS  PLATEN ZOALS :

XPS300 : drukvaste geëxtrudeerde polystyreenplaat met RECHTE KANT.

XPS300 en XPS500 : drukvaste geëxtrudeerde polystyreenplaat met SPONNING RONDOM.

XPS300 : drukvaste geëxtrudeerde polystyreenplaat met TAND EN GROEF.

 

Isolatieverkoop.nl heeft de volgende XPS STYRISOL ISOLATIEPLATEN  ruim op voorraad:

Styrisol xps300 met rechte kanten:

Deze drukvaste, vochtongevoelige geëxtrudeerde polystyreenplaat met extrusiehuid is uitgevoerd met rechte kanten en wordt toegepast voor thermische isolatie van vloeren op vaste grondslag. Deze plaat heeft een eenvoudige verwerking dankzij de rechte kanten en geeft goede thermische waarden bij een vloer in meerlaags verband.

Styrisol xps300 met sponning:

Deze drukvaste, vochtongevoelige geëxtrudeerde polystyreenplaat met extrusiehuid is uitgevoerd met wisselsponning rondom en wordt toegepast voor goede thermische isolatie van (omgekeerde en warme) vlakdakconstructies en vloeren op vaste grondslag. Deze lichtgewicht isolatieplaat heeft een zeer hoge drukvastheid en is goed beloopbaar en begaanbaar. Dit type plaat  (wisselsponning) heeft een optimale aansluiting en koudebrug onderbreking.

Styrisol xps300 met tand en groef:

Deze drukvaste, vochtongevoelige geëxtrudeerde polystyreenplaat met extrusiehuid is uitgevoerd met tand en groef en wordt toegepast voor thermische isolatie van buitengevels/spouwmuren/keldermuren. Deze isolatieplaat heeft een zeer hoge drukvastheid en geeft hoge thermische waarde in een slanke gevel. Door de tand en groef verbinding geeft het een optimale aansluiting ter voorkoming van convectieverliezen en voor een goede waterafloop.

Styrisol xps500 met sponning:

Deze drukvaste, vochtongevoelige geëxtrudeerde polystyreenplaat met extrusiehuid is uitgevoerd met wisselsponning rondom en wordt toegepast voor thermische isolatie van vloeren, keldervloeren met een hoge belasting. Deze lichtgewicht isolatieplaat heeft een zeer hoge drukvastheid en geeft goede thermische isolatie voor funderingsvloer van loodsen en koelruimten. Dit type plaat ( wisselsponning) heeft een optimale aansluiting en koudebrug onderbreking.

Bij alle styrisol xps producten van ons kunt u de waarden en normen met lambda en druksterktes downloaden.

15-03-2015

Isolatieverkoop.nl