Glaswol

WAT IS GLASWOL?

Glaswol is een uitstekende thermische en akoestische isolatie. Glaswol is een product dat vervaardigd wordt uit zand en gerecycleerd glas. Glaswol is brandwerend en waterafstotend en is zeer milieuvriendelijk ; hoog gehalte gerecyclede stoffen en lage productie-energie. Een glaswoldeken heeft een zeer open, driedimensionale structuur. Lucht wordt als het ware ingesloten tussen de vezels en kan dus niet circuleren en warmte afvoeren: er wordt een isolerende luchtlaag gevormd. Naast milieuvoordelen creëert warmte-isolatie ook een hoger comfortgevoel voor de bewoners of gebruiker van een gebouw. Met glaswol isolatie is het warmer in de winter, koeler in de zomer én het bespaart een flink wat kosten!

Glaswol wordt ook geleverd met een bekleding erop bijvoorbeeld een laagje aluminiumfolie. Bij het isoleren van zolders kan deze beklede variant worden toegepast om zo een dampdichte isolatielaag te verkrijgen. De dampremmer, die aan de warme kant moet worden aangebracht, zorgt er dan voor dat er geen vochtproblemen door condensatie in het zolderdak ontstaan.

Eurofins Indoor Air Comfort GOLD label: Knauf Insulation minerale glaswol met ECOSE Technology werd in 2010 bekroond met het Eurofins Indoor Air Comfort GOLD label. Dit betekent dat de glaswolproducten van Knauf Insulation voldoen aan de strengste internationale binnenluchtkwaliteitseisen (VOS emissie). Voor de plaatser is dit een waarborg van veiligheid,prestaties en duurzaamheid. Voor de bewoner is het de verzekering dat hij een product kiest dat beantwoordt aan de strengste wettelijke eisen inzake binnenluchtkwaliteit.

VERWERKING GLASWOL.

Glaswol is éénvoudig te verwerken. Het weegt weinig . Men kan het knippen met een schaar of snijden met een lang mes. Glaswol kan ook gevouwen worden en in onregelmatige ruimtes worden gepropt. Om glaswol te bevestigen kunnen nietjes of spijkertjes worden gebruikt. Onze glaswol producten met ECOSE Technology zijn voelbaar zacht , geurloos , geven weinig stof af en zijn éénvoudig te snijden.

WAT IS ECOSE TECHNOLOGY ?

ECOSE Technology is een nieuw, revolutionair formaldehydevrij bindmiddel, gebaseerd op duurzame grondstoffen in plaats van petrochemische derivaten. De technologie vermindert de product-energie en levert superieure duurzaamheid voor het milieu. ECOSE Technology is ontwikkeld voor minerale wol isolatie, maar biedt dezelfde voordelen voor andere producten waarbij het vervangen van een chemisch bindmiddel een voordeel is.


Onze minerale wol met ECOSE Technology lijkt niet op isolatie waar u ooit mee te maken heeft gehad en voelt evenmin zo aan. Het is voelbaar zachter, het is geurloos, het geeft weinig stof af, is makkelijk te snijden en is superieur duurzaam…

De natuurlijke bruine kleur staat voor een nieuw standaard voor duurzaamheid:

· Geproduceerd uit natuurlijke en/ of gerecyclede grondstoffen en gebonden met een technologie op biologische basis, vrij van formaldehyde, fenol of acrylaten en zonder toegevoegde kunstmatige kleur-, bleek- of verfstoffen.

· Draagt bij aan de verbetering van de binnenluchtkwaliteit in vergelijking tot traditionele minerale wol.

· Verminderde impact op het milieu dankzij lagere productie-energie.

· Verlaagde uitstoot van emissies bij de productie en lagere blootstelling op de werkplaats.

· Verbetert de algehele duurzaamheid van gebouwen waarin het wordt toegepast.

ECOSE Technology biedt alle voordelen van onze traditionele wol, met behoudt van alle technische prestaties….

Thermische isolatie, brandwerendheid, brandclassificatie, akoestische isolatie, geluidsabsorptie, mechanische eigenschappen en gehalte aan gerecyclede stoffen zijn allemaal behouden, met een verhoogde duurzaamheid van het product.

 

ONZE GLASWOLPRODUCTEN!

Cavitec 032 Premium: dit is een zeer stevige glaswolplaat éénzijdig bekleed met micro geperforeerd aluminium folie en aan de andere zijde met naturel glasvlies op biologische basis. Deze glaswolplaat is de beste oplossing voor de spouwmuur , dankzij de unieke samenstelling van het product . Het grote voordeel van de Cavitec 032 Premium is dat je de hoogste Rc- waarde kan halen met een dunnere isolatieplaat. En deze glaswolplaat heeft een prettige verwerking dankzij de ECOSE Technology.

Naturoll 035: dit is een stevige , onbeklede glaswolrol voor thermische, akoestische en brandveilige isolatie van hellende daken, houtskeletbouw en prefab wanden, vloeren en dakelementen van woningen. Deze glaswolrol is een stevige en vormvaste isolatierol met uitzonderlijke lengtemaat. De naturoll 035 is een zelfklemmend product zodoende heb je geen bevestigingsmiddelen nodig. En deze glaswolrol is prettig te verwerken dankzij de ECOSE Technology.

TR312: Veerkrachtige glaswolrol met dampremmende alukraft bekleding en spijkerflenzen.
Voor thermische, akoestische en brandveilige isolatie van hellende daken , plafonds en houten vloerconstructies. Deze glaswolrol TR312 is een ideale combinatie van thermische isolatie, dampscherm, spijkerflens en afgestemde maatvoering voor optimale bevestiging. De dampremmende aluminium bekleding dien je toe te passen aan de warme zijde. Luchtdichte en diffusie-open afwerking door nieten of aftapen met solitape. De TR312 heeft een prettige verwerking dankzij ECOSE Technology.

ACOUSTIFIT:Onbeklede glaswolplaat voor het akoestisch, thermisch en brandveilig isoleren van scheidingswanden in woning- en utiliteitsbouw. Deze flexibele en vormvaste glaswolplaat is een uitstekende geluidsisolatie. De ACOUSTIFIT heeft een prettige verwerking dankzij ECOSE Technology.

Naturoll 037: dit is een stevige , onbeklede glaswolrol voor thermische, akoestische en brandveilige isolatie van hellende daken, houtskeletbouw en prefab wanden, vloeren en dakelementen van woningen. Deze glaswolrol is een stevige en vormvaste isolatierol met uitzonderlijke lengtemaat. De naturoll 037 is een zelfklemmend product zodoende heb je geen bevestigingsmiddelen nodig. En deze glaswolrol is prettig te verwerken dankzij de ECOSE Technology.

MW35:Zeer flexibele, stevige en krachtige onbeklede minerale wol plaat, die uitermate prettig te verwerken is in metal stud wanden en plafonds. Speciaal ontwikkeld voor scheidingswanden en plafonds met eisen op het gebied van brandwerendheid, geluidsisolatie en thermische isolatie.

Ultracoustic: Veerkrachtige onbeklede glaswoldeken met ecose technology die in metal stud scheidingswanden en plafonds prettig te verwerken is.

Naturoll 032:Dit is een Zeer stevige onbeklede glaswolrol voor thermische, akoestische en brandveilige isolatie van hellende daken, houtskeletbouw en prefab wanden,vloeren en dakelementen van woningen. Deze glaswolrol is een stevige en vormvaste isolatierol met uitzonderlijke lengtemaat. De naturoll 032  is een zelfklemmend product zodoende heb je geen bevestigingsmiddelen nodig. En deze glaswolrol is prettig te verwerken dankzij de ECOSE Technology.

MW34:is een product vervaardigd uit hoogwaardige minerale vezels die specifiek zijn geselecteerd op hun stevigheid en flexibiliteit. De MW34 is aan een zijde bekleed met een stootvaste, dampremmende en luchtdichte bekleding.

Isolatieverkoop.nl

19-01-2016.